Gaminti su draugais yra tikrai smagu ir nenuobodu. Tai ir pigiau nei valgyti mieste, tad mums kilo mintis pagaminti kinišką vištieną. Šį patiekalą tikrai visi mėgsta. Štai kaip viskas vyko.
Pirmiausia nusiplovėme rankas ir kibome į darbą. Vienos pjaustė vištieną, kitos ruošė tešlą. Viską sumaišėme. Į įkaitintą keptuvę sudėjome vištienos gabalėlius. Kol ji kepė, šiek tiek papramogavome – šokome, dainavome, žaidėme su augintiniais. Aišku, nueidavome patikrinti ir kepamo maisto. Išvirėme ryžius. Iškeptą vištieną sudėjome ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų likęs aliejus. Tada nusprendėme, kad mūsų kūrinys jau yra pasirengęs keliauti ant stalo. Iškeptą vištieną pagardinome sezamo sėklomis. Taip pat pagaminome padažą ir paruošėme salotas, sudėjome viską į lėkštes ir pavalgėme. Buvo be galo skanu. Viskas puikiai pavyko.
8a klasės mokinės Jogailė Stankūnaitė, Ugnė Gudynaitė, Emilė Iešmantė, Patricija Survilaitė
Cooking
Cooking with friends is lots of fun. It is also less expensive than going out, more imaginative, and doesn’t get boring. So, the four of us came up with the idea of getting together and making Chinese chicken, which we all enjoy. Here is how the process went.
We all washed our hands first, of course, and then got to work. One of us was slicing the chicken while another was preparing the dough, which turned out to be very simple to prepare. We later combined everything together and went to heat the pan. We took a break while the chicken was cooking. After dancing, terrible singing, a lot of chatting, taking photos and playing with the dog we were halfway done. Of course, some of us went to check on the food from time to time to take one batch out and replace it with another or flip the chicken around. At the same time, we started cooking the rice and probably put a bit too much of it into the pot. The cooked chicken was placed onto dry paper towels to absorb the excess oil. After a tasting test, the chicken was good to go.
In the end, everything worked out perfectly. We were left with a big bowl of rice and a big bowl of Chinese chicken which we seasoned with sesame seeds. Of course, we added some souse and vegetables. Finally, we got everyone’s plates ready and ate. It was absolutely delicious.
By: Jogailė Stankūnaitė, Ugnė Gudynaitė, Emilė Iešmantė, Patricija Survilaitė. 8a