Jau tapo tradicija, kad balandžio mėnesį mokiniai per technologijų pamokas skatinami susimąstyti apie atsakingą vartojimą virtuvėje. Su šeštokais kalbama apie tai, kiek, kur bei kokio maisto išmetama daugiausia, kokias pasekmes tai turi gėlo vandens sunaudojimui, anglies dvideginio padidėjimui ir t. t. Praeitas metais mokiniai buvo kviečiami Velykoms dažyti kiaušinius tik natūraliais dažais. Šiais metais buvo kuriamos ekologiškos dekoracijos.
Visų maisto gaminimo pamokų metu ypatingas dėmesys skirtas maisto tausojimui, kiekių apskaičiavimui, kad neliktų nesuvalgyto maisto. Mokiniai buvo skatinami neišmesti net kiaušinių lukštų. Tai ne tik puiki trąša augalams, bet ir galimybė sukurti ekologiškas dekoracijas Velykoms. Kiaušiniai buvo nuplauti, išpūsti, išdžiovinti ir apklijuoti kitos spalvos kiaušinio lukšto duženomis. Jie tapo puikiomis velykinėmis puošmenomis.
Mokiniai džiaugėsi savo sukurtais ekologiškais bei tvariais darbais, kurie papuošė mokyklą.