Menu Close

Akcija ,,Spalvų savaitė“

Spalio 10 d. kasmet minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Ši diena mums primena apie psichinės sveikatos, jos stiprinimo bei prevencijos svarbą. Psichinė sveikata yra sudėtinė asmens sveikatos dalis, lemianti žmogaus gebėjimą pažinti pasaulį, bendrauti ir išreikšti savo jausmus.

Šiais mokslo metais mūsų progimnazijos bendruomenė prisijungė prie Pasaulinės psichikos sveikatos dienos minėjimo ir paskelbė progimnazijoje akciją ,,Spalvų savaitė“. Jos akcentas – spalio 11-15 dienomis progimnazijoje vilkėti atitinkamai savaitės dienai parinktos spalvos rūbus ir taip pralinksminti save ir draugus.  Spalvos ne tik veikia mūsų nuotaiką, bet gali išgydyti ir psichologinius bei fizinius sutrikimus. Kuo daugiau ryškių ir įvairių spalvų, tuo mūsų nuotaika ir emocinė būsena yra geresnė.

Džiaugiamės, kad tiek mokytojai, tiek mokiniai aktyviai įsitraukė į šią akciją. Labai išradingai prie akcijos prisijungė 6a klasės mokiniai ir klasės auklėtoja Vaida Gumauskienė. Jie vieningai nešiojo spalvotas kaukes, spalvotas juosteles ir rūbus. 8a klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja Rita Dijokiene diskutavo ir parengė projektą ,,Ką galėčiau daryti, kai jaučiuosi piktas, bijantis, laimingas, liūdnas ir pavargęs?“

Primename, kad tokie paprasti dalykai, kaip gera mityba, fizinis aktyvumas, bendravimas su draugais ir tais, kuriuos mylite, kuriais pasitikite, poilsis, rūpinimasis kitais ir savimi – tai būdai, padedantys stiprinti psichinę sveikatą. Rūpinkimės savimi bei vienas kitu ir nepamirškime, kad pyktis pritraukia dar daugiau pykčio, o meilė – dar daugiau meilės. Mylėkime ir gerbkime save bei šalia esančius!

 

 

Socialinės pedagogės

Olivija Barzdaitienė ir Rasa Ūkelienė

Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą